Zorg bij Huisartsenpraktijk de Dokter

Huisartsenpraktijk de Dokter biedt u een breed zorgaanbod.

Staat de zorg die u nodig denkt te hebben hier niet tussen of heeft u een andere vraag? Bel (030 3200 380) gerust met onze assistente of stel uw vraag online.

Bloedprikken

U kunt voor bloedafname terecht bij de bloedprik post in Dorpshuis de Elst in Bunnik. Twee keer per week vindt een tijdslot plaats waarin u bloed kunt laten prikken. U kunt op woensdag terecht tussen 09.00 en 13.00 uur en op vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur. Let op: u dient van tevoren een afspraak te maken, hiervoor kunt u terecht bij onze assistentes.

Wanneer u bloed moet laten afnemen voor een medisch onderzoek, heeft u hiervoor een verwijzing van de huisarts nodig. Deze verwijzing kunt u telefonisch of via het patiëntenportaal aanvragen. U hoeft hiervoor niet naar de praktijk te komen.

Reizigersvaccinatie

Onze praktijk is aangesloten bij Travel Doctor. Dit is de grootste, landelijke reisvaccinatie-organisatie van gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen.

U kunt bij onze praktijk terecht voor vakkundig advies over de verschillende mogelijke vaccinaties.

Wij zullen u dan adviseren welke vaccinaties voor een reis naar de door u aangegeven bestemming noodzakelijk zijn. U kunt zich bij ons onder andere laten inenten tegen malaria en gele koorts. Wanneer het niet mogelijk is om het vaccin dat u nodig heeft bij ons te verkrijgen, dan gaan we in overleg met u op zoek naar de dichtstbijzijnde andere locatie waar dit wel mogelijk is.

We adviseren u minimaal 4 weken, maar bij voorkeur 6 tot 8 weken voor vertrek een informatief gesprek met een van de assistentes te plannen. 

Wratten aanstippen

Iedere tweede donderdag van de maand tussen 10.00 en 12.30 uur kunt u bij onze praktijk terecht voor het laten aanstippen van wratten. Wanneer u een wrat heeft waar u geen last van heeft, dan hoeft u deze in principe niet te laten behandelen. Heeft u een wrat die u wel overlast bezorgd? Dan is het raadzaam om een afspraak te maken met de assistente voor het wrattenspreekuur.

De wrat wordt behandeld met vloeibaar stikstof, waardoor de wrat bevriest. Na verloop van tijd sterft de wrat (indien de wortel ver genoeg is aangepakt) af en laat hij vanzelf los. Als de wrat niet vanzelf loslaat is het verstandig een nieuwe afspraak in te plannen bij de assistente voor herhaling van de behandeling.


Twijfelt u of het wel echt om een wrat gaat? Plan dan een afspraak in met uw huisarts. Dit kunt u telefonisch doen, of via het patiëntenportaal.

Spiraal plaatsen

Een spiraaltje wordt bij voorkeur in de 7 dagen na de start van de menstruatie geplaatst. Zodra u ongesteld wordt kunt u voor een afspraak bellen naar de praktijk. De assistente stuurt vervolgens het recept voor de spiraal naar de apotheek, waar u hem voorafgaand aan uw afspraak voor de plaatsing kunt ophalen.

 

Voorafgaand aan het plaatsen van de spiraal controleren we of u mogelijk zwanger bent. Bent u recent bevallen? Dan moet er minimaal een periode van 3 maanden tussen de bevalling en de plaatsing van de spiraal zitten. Ook is het belangrijk dat er geen sprake is van een ontsteking van de vagina, baarmoeder of eierstokken. Het is raadzaam om ongeveer een uur voor de plaatsing van de spiraal een pijnstiller in te nemen. Hierdoor heeft u tijdens en na de behandeling minder last van eventuele pijnklachten.


Om de spiraal te plaatsen brengt de arts een eendenbek in in de vagina. Vervolgens wordt de diepte van de baarmoeder gemeten, om te controleren of het plaatsen van de spiraal mogelijk is. De spiraal wordt vervolgens via een dunne huls naar binnen geschoven. Tot slot worden de draadjes op maat geknipt.


Na de behandeling voelt u zich mogelijk wat duizelig. U krijgt daarom na het plaatsen van de spiraal rustig de tijd om u klaar te maken om weer naar huis te gaan. We raden aan om het de rest van de dag rustig aan te doen.

Oren uitspuiten

Voor het uitspuiten van uw oren kunt u een afspraak maken bij een van de assistenten.

Drie dagen voorafgaand aan uw afspraak begint u met het druppelen van uw oren met sla- of olijfolie. Druppel 2 tot 3 keer per dag enkele druppels in het oor/beide oren. Dit zorgt ervoor dat het oorsmeer zachter wordt en het uitspuiten van uw oren gemakkelijker gaat.

Voor het uitspuiten van het oor gebruikt de praktijkassistent een grote spuit met hierin lauwwarm water. Het water stroomt door het oor en loopt samen met de oorsmeer prop uit de gehoorgang. Wanneer u tijdens het uitspuiten van uw oren klachten ervaart, geeft u dit dan direct aan bij de assistent. Het uitspuiten van de oren behoort namelijk niet pijnlijk te zijn. Hetzelfde geldt als sprake is van duizeligheid.

Het uitspuiten van uw oren lukt niet altijd in één keer; soms is het noodzakelijk om de handeling een of twee keer te herhalen. Komt het oorsmeer helemaal niet los? Dan adviseren we u om opnieuw te starten met druppelen en op een later moment een nieuwe afspraak te maken voor het uitspuiten van uw oren.

Spreekuren

ij Huisartsenpraktijk De Dokter vinden dagelijks spreekuren plaats, waar patiënten terecht kunnen voor consulten en medische adviezen. De praktijk biedt zowel inloopspreekuren als afspraken op afspraak. Hierdoor kunnen patiënten flexibel en efficiënt geholpen worden, afhankelijk van hun medische behoeften en voorkeuren.

Patiënten waarderen onze praktijk gemiddeld met een 8,9.

Een 8,9, daar zijn we trots op! We doen er alles aan om uw bezoek aan de huisarts zo prettig mogelijk te laten verlopen.